زندگی نامه
بسم الله الرّحمن الرّحیم
فعالیت ها و مدارج علمی، فرهنگی، تبلیغی و پژوهشی، محمدحسن فصیحی فارغ التحصیل دورۀ دکتری، رشتۀ فقه و علوم سیاسی _ گرایش روابط بین الملل با کد تحصیلی115354 به قرار ذیل می باشد.
الف) مدارج علمی:
1- فارغ التحصیل سطح چهار حوزه (دورۀ پنج سالۀ درس خارج) که از محضر آیات عظام وحید خراسانی، ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی (حفظهم الله) و جواد تبریزی (رحمه الله علیه) بهره برده ام. و دورس سطح را از محضر اساتید بزرگوار حضرات حاج آقای پایانی و وجدانی فخر (رحمه الله علیهما) حاج آقای اعتمادی تبریزی و محمدی حفظهم الله استفاده کرده ام. 2- دارای کارشناسی رشتۀ معارف و حقوق، 3- کارشناسی ارشد رشتۀ فقه سیاسی، 4- دکتری رشتۀ فقه و علوم سیاسی-گرایش روابط بین الملل، می باشم، 5- جزء دانش آموختگان نخبه جامعه المصطفی (ص) العالمیه در سال تحصیلی 91-92 و جزء پژوهشگران برتر المصطفی (ص) در سال 1399-1400 بوده ام.
ب) فعالیتهای تحقیقی- پژوهشی:
۱- تدوین پایان نامه (با موضوع، مناسبات امنیت و آزادی از دیدگاه فقهای معاصر) و دفاع آن با احراز امتیاز 5/19 نوزده و نیم، با راهنمایی استاد بزرگوار جناب آقای دکتر نجف لک زایی 2- تدوین رساله رکتری با موضوع (الگوی مطلوب سیاست خارجی ج.ا. افغانستان با تاکید بر فقه سیاسی) با راهنمایی و مشاوره اساتید بزگوار دکتر عبدالقیوم سجادی و دکتر نجف لکزایی.
3- تألیف بیش از 48 مقاله با موضوعات: فقهی، حقوقی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی مانند: امنیت و انتخابات حاکمیت ملی در افغانستان، بازخوانی اندیشۀ سیاسی امام خمینی (ره) و تأثیر آن بر بیداری امت اسلامی، نقش عدالت قضایی در تأمین امنیت اجتماعی، رابطۀ اخلاق و سیاست از دیدگاه امام خمینی (ره)، نظریۀ سیاسی اسلام، جامعیت دین و تأثیر آن بر فقه سیاسی و...، که در فصلنامۀ علمی- فرهنگی و اجتماعی ارشاد؛ فصلنامۀ علمی- فرهنگی بلاغ؛ فصلنامۀ علمی- پژوهشی مطالعات راهبردی فقه سیاسی؛ فصلنامۀ علمی- فرهنگی عدالت؛ به چاپ رسیده است،
4- تدوین 5 مقالۀ دیگر که آمادۀ چاپ می باشد.
5- ارائۀ دو مقاله در همایش گام دوم انقلاب با کسب امتیاز 77 و 90
5- در حال حاظر جزء فعّال پژوهشی جامعه المصطفی (ص) العالمیه با کسب احراز رتبۀ (الف) می باشم.
ج) فعالیتهای فرهنگی:
1- عضو کادر مرکزی و از اعضای مؤسس مجمع علمی- فرهنگی و اجتماعی ارشاد.
2- عضو هیئت تحریریۀ این فصلنامه. 3- مدیریت سایت مجمع علمی- فرهنگی و اجتماعی ارشاد، 4- سردبیر فصلنامۀ ارشاد در سالهای 90- 89 . 5- از اعضای مؤسس انجمن فقه سیاسی، 6- عضو هیئت رئیسۀ انجمن فقه سیاسی از آغاز تأسیس تا حال 7- عضو هیئت تحریریۀ فصلنامۀ علمی- پژوهشی مطالعات راهبردی فقه سیاسی. 8- عضو شورای سردبیری این فصلنامه بین سالهای 92-98. 9- شرکت در همایشهای علمی انجمن فقه سیاسی و ارائۀ مقاله در این نشستها و دبیر علمی این نشستها به تناوب با دوستان دیگر بین سالهای 91-98. 10- مدیریت بخش فارسی سایت انجمن فقه سیاسی، 11- احراز عنوان نخبه و فعّال فرهنگی و پژوهشی سال 91-90 .، 12- احراز رتبه پژوهگر برتر المصطفی (ص) در سال 1399-1400. 13- 13- احراز پژوهشگر برتر المصطفی (ص) در سال 1402شرکت فعّال در نمایشگاه های فرهنگی انجمن های علمی - پژوهشی و ارائۀ آثار در این نمایشگاهها؛ 14- ایجاد مکتب ابتدایی در (افغانستان) ولسوالی قره باغ (منطقه محروم بلدرغان)؛ و ثبت نمودن (رسمیت بخشیدن) آن در وزارت معارف، که فعلا کلاسهای آن تا صنف هشت فعّال می باشد و حدود 18 الی 20 نفر از دانش آموزان این مکتب به مقطع دانشجویی ارتقا یافته و مشغول تحصیل در دانشگاههای دولتی و غیر دولتی بوده و یا فارغ التحصیل دانشگاه می باشند. 15- مدیریت و سرپرستی ساخت یک باب مسجد جامع به نام نامی قهرمان کربلا حضرت زینب (س) در همان (منطقۀ محروم بلدرغان) با جذب هزینۀ آن از افراد خیّر خارج کشور که لازم می دانم همین جا از باب من لم یشکر المخلوق لم یشکرالخالق، از افراد خیّر که باعث ساختن این مسجد شدن همین طور، از حضرت حجه الاسلام والمسلمین حاج آقای محقق غزنوی مدیریت محترم (مؤئسسۀ فرهنگی- قرآنی الهادی(ع)) که همکاری زیاد نموده و واسط ای بین ما و افراد خیّر بودن و نیز مردم منطقه به خصوص محاسین سفیدان که همکاری داشته و کمکهای غیر نقدی از قبیل چوپ و امثال آن کردن تقدیر و تشکر نماییم. اجر همه با خدا و عقیلۀ بنی هاشم حضرت زینب(س).
د) فعالیتهای تبلیغی:
1- عضو مؤسس هیئت عزاداری، به نام باب الحوائج (حضرت ابالفضل العباس (ع) و از اداره کنندگان آن به عنوان روحانی مجلس به تناوب با دیگر اعضا در شهر مقدس قم، که آخرین بار دهۀ محرم سنه 1402 این مسؤلیت به عهدۀ بنده بود و بنده به عنوان روحانی مجلس در طول دهه مفتخر به نوکری اباعبدالله الحسین (ع) بودم، 2- سفر تبلیغی: (و ادارۀ مجالس عزاداری در ایام محرم به تناوب) به اصفهان- عاشق آباد یک سال، تهران- خیابان ری مسجد کاظمیه چهار سال، کرج- مهدی آباد پنج سال، خراسان جنوبی- سرخس یک سال، 3- سفر تبلیغی در ماه محرم، سفر و رمضان به افغانستان حتی المقدور، 4- سفر تبلیغی بلند مدت (یکسال و سه ماه) به افغانستان با هماهنگی مدرسه عالی فقه و اصول و مجمع جهانی اهلبیت (علیهم السلام) در سال 1379-1380، 5- سفر تبلیغی یک ساله به (افغانستان) با هماهنگی ادارۀ مبلغان در سال 1390، و آخرین سفر تبلیغی ام به افغانستان محرم سال 1392 بوده است. والسلام،محمدحسن فصیحی،
بارگذاری شده در سایت ارشاد، به تاریخ: 16/11/1391، به روز رسانی به تاریخ: 5/8/1401
کد تحصیلی: 115354
همراه: 09193595988